Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Zbilansowana może łatwo poprawić nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co się dzieje podczas
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wtedy do dosyć
poważnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny tak samo
ważny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za sprawność seksualną. Podczas
nadużywania alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go zwiększyć
przez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym elementem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy oraz wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
właściwe działanie
hormonów. Jeśli pragniemy
uzupełnić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra tanio

kamagra w zelu



Comments are closed.

Post Navigation